Een verassend indrukwekkend weekend!
Door: Jeffry
Blijf op de hoogte en volg Jeffry
23 April 2010 | Indonesië, Yogyakarta
De dagen vliegen hier nog steeds voorbij en het weer wordt steeds beter! Eind april begint het droge seizoen dus steeds meer zon dus ook
steeds meer zwembad hahaha..Afgelopen weekend zijn we naar de mooie stad Yogyakarta geweest. Het ligt midden Java en heeft 1 miljoen
inwoners dus niet zo chaotisch als Surabaya. We zijn op donderdag ochtend al vertrokkken om 7 uur met de trein. We hadden VIP klas
maar dat was nog niet eens zo luxe als de NS in Nederland hahaha...Het was een trip van 6 uur en kwamen met de middag aan. Daar werden
we op het station al aangesproke door een Tourist Information Point en hebben daar onze trip naar de 2 tempels vastgelegd. Ik merkte gelijk
dat het een stuk toeristisch was dan Surabaya, er liepen ook meer blanken dus vielen minder op. Bij hotel aangekomen ingecheckt was mooi hotel
5 min lopen van station. We zijn de eerste dag over de Maliobora street gelopen allemaal kraampjes waar je lekker kan afdingen erg leuke sport trouwens
Ik voelde me niet opgelicht en kreeg vaak 3/4 van de prijs af!!Toen hebben we een becak gepakt (soort fiets waar je met 2 personen in kan en een
chauffeur trapt zich helemaal de ...in om ons te verplaatsen 140 kg schoon aan de haak)Hij fietste ons rond door stad was erg leuk en stopte
bij verkooppuntjes waar ze ons wat wilde verkopen. In de avond lekker restaurant opgezocht en vervolgens vroeg na bed want moesten al om
4.15uur opstaan. We kregen ontbijt op bed en om 5 uur onderweg naar de Borobudur tempel. Was eerst een van de 7 wereldwonderen nu Unesco
erfgoed. Was erg mooi uitzicht over bergen en vulkaaan in de verte. Dat is de meest actieve vulkaan ter wereld waar in 1996 nog een uitbarsting is
geweest. Daar nog leuke souvenirs gekocht en ontbijten om verder te rijden door de bergen om naar de top van de Merapi vulkaan te gaan
Helaas was het bewolkt en kregen een stortbui dus konden er weinig zien. Wel gestopt bij rijstveld om het proces te zien erg grappig. Toen naar
tempels van Prambanan erg mooi ook. Daar waren we erg populair en weer veel mensen op de foto geweest. De hele dag rond gereden in een 8 pers busje
met chauffeur en guide erg handig. De volgende dag zijn we op eigen houtje naar Kaliuaran geweest stond in een boekje dat het wel mooi was daar.
Hebben bus gepakt en dachten we zien wel waar we terrecht komen. Na uur rijden kwamen we in de bergen aan, heel hoog en mooie omgeving heel
tropisch. Hebben daar iemand aangesproken en wilde ons wel rondleiding geven door jungle. Hebben toen 3.5 uur gelopen en het was mooi maar
echt niet verantwoordelijk achteraf! Gingen klimmen door bergpassen en door jungle zagen wilde apen en giftige spinnen..Ook begon het keihard te
regenen helemaal doorweekt maarjah hoort bij zo'n toch toch!!Het was echt teambuilding om elkaar af en toe te helpen omhoog te klimmen heel bijzondere
dag naar soms uit te glijden over natte gladde stenen. Het was een lava rivier vanuit de bergen heel mooi maar soms glad. We hebben het overleefd en 's
avonds naar dansvoorstelling geweest heel traditioneel!Daarvoor gegeten daar lopend buffetje!Na afloop een cafe opgezocht een biertje gedronken
en wilde verhalen verteld over de dag!Op zondag niet veel meer gedaan nog naar Sultan Paleis geweest en vogelmarkt waar je een slang kan kopen voor
20euro wat in Nederland 1000euro kost niet normaal, ook allemaal tropische volgeltjes in veel te kleine kooitjes. Om 4 uur trein terug gepakt en vervolgens
11 uur thius om lekker de masterbedroom te betreden wat een weekend!De de volgende dag vroep op om weer stage te gaan lopen
Nu as vrijdag een presentatie geven in het ziekenhuis over verschillende ziektebeelden zoals frozen shoulder, carpaal tunnel sydroom en
instabiliteit van de knie na operatie, hierbij gaan we verschillen bespreken tussen Ned en Indonesie!
Nu ga ik weer stoppen want is alweer laat tot snel,
Ik hoop weer iets van jullie te horen Liefs Jeffry!
23 April 2010 - 16:58
Ma:
Ha Jeffry, wat fijn om eindelijk weer eens wat van je avontuur mee te krijgen! Wat moet het fijn zijn dat ook het weer wat beter gaat worden daar! Nou doe je best he, met de mensen daar in de polikliniek en in het ziekenhuis, want daar ben je toch voor gegaan! En veel plezier als Vera en Jan er zijn xxx -
23 April 2010 - 18:50
Sjaak:
Beste Jef, leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan. Beleef het zelf ook weer haha. Als je terug bent moeten we maar een s film/foto's van elkaar kijken.
Veel plezier nog.
Sjaak. -
23 April 2010 - 19:00
Elly:
Leuk om weer wat te lezen Jef. Het is echt één groot avontuur. Wat zal dat weer tegen vallen als je terug ben.En wat fijn dat Vera en haar vader bijna komen.Heb je mijn mailtje nog gekregen? Ik ben namelijk heel nieuwschierig. Groetjes en nog veel leerzame en fijne momenten daar. Doei Elly -
24 April 2010 - 09:44
Helger:
Ej sjef,
dure tuinslangen daar joh, verkochten wij ze toch voor minder in the good old days haha.
mar leuk om te lezen weer! geniet nog ff!
grt -
25 April 2010 - 11:33
Jannes:
Hey Jefje,
Wat een belevenissen allemaal!! geniet ervan en succes met je presentatie! -
25 April 2010 - 18:30
Carla:
hey jeffry wat een fantastisch en spannend verslag weer,en ik snap dat je het er ontzettend goed naar de zin hebt als ik het zo allemaal lees,maar ik hoop alleen dat je geen slang als souvenir hebt gekocht, want dan sta ik niet voor de gevolgen in haha.Vera en Jan zijn bijna klaar voor de start,en ik hoop dat jullie dan samen nog fijne dagen mogen beleven. Wij redden ons hier wel.Groetjes en nog een hele fijne en mooie tijd daar. Liefs Carla. -
25 April 2010 - 18:53
Jan:
Haa Jeffry, wij gaan morgen alvast onze spullen bij elkaar zoeken, het schiet al op. Over een aantal dagen zitten wij bij jou daar in surabaya. Ik heb er inmiddels na het lezen van jou avonturen wel heel erg veel zin in. Tot 1 mei!! Groetjes, Jan -
25 April 2010 - 18:55
Jan:
p.s. ik hoop je op het vliegveld van Surabaya te zien!! -
25 April 2010 - 20:20
Azarja:
Haa Jefske!
Dat zijn nog eens lekkere weekenden, gaaf! Toch wel heel gaaf dat jullie naast de (leerzame) stage ook een hoog gehalte aan toeristische trips kunnen maken. Geniet er lekker van, zeker als je weer even een week met je vriendin bent, en doe de groeten aan de rest daar! Succes ook met de presentatie.
Hooihoi -
26 April 2010 - 08:42
Anouk Kruiswijk:
Heej Jeffry! Klinkt echt allemaal super gaaf joh! Ben echt jaloers.. Geniet van alles, want voor je het weet zit je weer gewoon in Nederland!
Maak er nog een toptijd van! -
27 April 2010 - 15:11
Wesley (walt):
hey brother mickey alles goed? eigenlijk hoef ik het niet te vragen want zo te lezen vermaak je je best daaro! het is hier ook al een 2 weken mooi weer en mn tuinje begint ook af te raken!maar ik zou zeggen maak er nog het beste van en doe de groeten aan veer en der pa! tot over een paar weekjes!
liefs je brother walt
PS:
kan je niet zo'n slang meenemen voor me ;-)! -
02 Mei 2010 - 12:02
Elly:
Hoi Jeffry
Hoe is het met jullie?
Super gezellig zeker met Jan en Vera? Nou lekker genieten hé. En doe ze de hartelijke groeten en wens ze heel veel plezier toe met deze byzondere vakantie. Groetjes van ons allemaal. Doei