Een bijzondere safari
Door: Jeffry
Blijf op de hoogte en volg Jeffry
28 Maart 2010 | Indonesië, Surabaya
Na een drukke week probeer ik weer is wat te typen op deze site. Ik zou het wel vaker willen doen alleen het internet is gewoon erg slecht. Betaal je 80 euro voor stick werkt het nog maar halve bak maare goed. Vrijdag avond zijn we uit geweest met heel de groep was erg gezellig naar club Colours waar we tot de laate uurtjes zijn gebleven 3 uur hahaha..Zaterdag een dagje ontspannen bij zwembad en verder niets. "s Avonds nog na Pizza hut geweest om pizza te halen heerlijk!!Vandaag om 7 uur opgehaald om naar Taman Safari park te vertrekken. Het was een uur of 2,5 rijden eindelijk de stad uit! Oh jah vrijdag zijn we overdag na Madura geweest een eiland 5 km verder op. Surabaya zit met een brug van 5.4 km verbonden met dat Eiland. We hadden 2 taxi's gepakt en zien wel waar we uitkomen. De 2 chauffeurs hebben hun best gedaan en we hebben mooie kiekjes gemaaakt en natuurlijk het echte indonesie gezien de sawa's (de rijstevelden) erg mooi en de mensen die er druk op aan het werk zijn natuurlijk. Ook hebben we even bij een soort haven staan kijken en daar waren kinderen aan het vissen. Als laatste naar Boedistische tempel gereden erg mooi. Hebben eindelijk een foto van een Boedha gemaakt ipv die moskee's hier..slaap er tegenwoordig gelukkig door heen. Maar goed de Safari waren met Pur en 2 chauffeurs en kwamen daar 11 uur aan geloof ik. Daar gingen we met de auto door het park rijden en natuurlijk raampje open en ze kwamen heel dichtbij konden wortels voeren aan de kamelen,zebra's en herten. Ook langs de tijgers en leeuwen kwamen we dat was wel erg schrikken dus snel raam dicht!Daarna door het park gaan lopen dat was erg bijzonder. Konden met baby tijger op de foto en orang oetang, grote witte tijger en leeuwtjes! Heb dus gedaan en was onvergeetelijk probeer de foto;s nog te plaatsen. Die witte was volgens mijn gedrogeerd want die was echt rustig best zielig..Maar toch ff schrikken als ie dan z'n kop naar je toe draait. Na afloop naar het waterpark geweest wat daar aan vast lag. Na wat glijbanen en blauwe plekken en botbreuken (die glijbanen zouden nooit in Nederland goed gekeurd worden zo ontzetten wordt je gelanceerd hahaha) gaan eten in restaurant en de dag zat er weer op. Morgen dagje school en de rest van de week stage lopen op de afdeling General. Ik zal in aanraking komen met mensen die ernstig ziek zijn. Kanker en tbc en andere longaandoeningen en tumoren zal ik veel zien. Daar moet ik samen met de studenten de patienten doorgaan bewegen. Woensdag naar een sigarettenfabriek en vrijdag t/m zondag naar Yogakarta een grote stad hier 300 km vandaan, jullie zullen snel weer wat horen en ben benieuwd na jullie reacties!
Liefs Jeffry..
28 Maart 2010 - 16:04
Elly En Toon:
Wij zitten dit samen te lezen als we de uitnodigingen voor het feestje van Elly en oma aan het maken zijn. We zullen aan jou denken als we 10 april bij de WOK zitten... Jij eet waarschijnlijk veel lekerder, al die echte orientaalse gerechten.
Jij heb volgens ons een vakantie van enkele maanden als we dit allemaal zo lezen. maar ook alle indrukken die je meemaakt in het ziekenhuis. Hou jezelf in de gaten en kijk uit voor besmetting...
We kijken uit naar jou volgende bericht.
Elly en Toon -
28 Maart 2010 - 16:15
Ma:
Ha Jeffry, Zie zo dat was al weer week 2! Wat een prachtige foto,s! Volgens mij was je wel nat van het zweet!Leuk om weer wat lezen over wat je allemaal mee heb gemaakt!tot de volgende keer! xxx -
28 Maart 2010 - 16:27
Wes En Bren:
he Walt!
wat ontzettend gave foto's! Maar die grote is zeker te weten platgespoten denk ik, anders blijft ie niet zo rustig liggen denk ik!
Leuk om weer je verhaal te lezen, wat een andere wereld he daar, het cultuurverschil is volgens mij echt enorm! Hier begin het langzaam een beetje lente te worden, al een paar mooie dagen gehad, heerlijk! Heel veel succes in het ziekenhuis, zal best wel pittig zijn! Ben ook erg benieuwd naar de verhalen en ervaringen van je werk!
Liefs, Wes en Bren
28 Maart 2010 - 16:41
Sas:
Hey Sjef,
Wat een schattige baby tijger!!! Ziet er echt allemaaal geweldig uit!
Kus Sas -
28 Maart 2010 - 16:53
Marianne:
Waaaa je haar is er al af!!!!! Staat je weer goed hoor! Oja verder is de foto ook erg gaaf!!
Suc-6 met het werken in het ziekenhuis. Heftige groep gelijk!
Enjoy!!!!
Liefs de kapster!! -
28 Maart 2010 - 16:53
Marianne:
Suc-6 met het werken in het ziekenhuis. Heftige groep gelijk!
Enjoy!!!!
Liefs de kapster!! -
28 Maart 2010 - 17:37
Carla:
Hey Jeffry kijk je wel een beetje uit het ziet er allemaal zo eng uit, we willen je wel heelhuids terug.Fijn dat je er zoveel leuke dingen doet ik kan niet wachten om al die spectaculaire fotos van je te zien. Succes met je stage deze week daar zul je ook weer het nodige tegenkomen.Kijk weer uit naar je volgende bericht. Liefs Carla
28 Maart 2010 - 18:13
Veer:
hee schat, is je schoonvader zo te zien (op de foto) al langsgeweest, hij is vier weken te vroeg en vertrokken zonder mij!!!JuLLIE hebben het wel gezellig zo samen op het bankje. Hhaahah Daar wil ik ook heen!! De witte tijger vind ik maar eng hoor! Hij kan je zo aanvallen. Pas op voor Rabies hoor! En met tbc patienten. Verjaardag gister was gezellig en vandaag gewerkt(tja, er zijn mensen die gewoon moeten werken & er moet toch iemand geld verdienen). Tijdverschil is nu nog maar 5 uur, dus ik heb ;s avonds meer tijd en ruimte om te bellen, Zal morgen even bellen. Werk ze deze week weer. Grt veertje -
28 Maart 2010 - 18:58
Ilse:
Hoooi Jef!!
Wat leuk om weer een verhaal van je te lezen:D En die foto's erg leuk!haha Vooral met dat aapje;) die is sweety..Vera is al helemaal verliefd op dat aapje,en jouw natuurlijk ook hoor sjef:)
Tot snel Jeffie
Kus
Ilse
Ps..wel met lange haren terug komen hea;) -
28 Maart 2010 - 20:55
Jannes:
Hey Chefke,
Je lijkt sprekend op die aap met je kortgeschoren koppie :P
Leuk om te horen dat er zoveel leuke dingen te doen zijn.
Groetjes Jannes -
29 Maart 2010 - 09:01
Helger:
ej man,
leuk om te lezen allemaal, ik ben jaloers dat ik niet zoiets gedaan heb! geniet er van!
29 Maart 2010 - 10:49
Kim:
Wat een leuke foto's Jef! En interessant dat je veel afdelingen in het ziekenhuis kan bekijken... Geniet ervan want voordat je het weet is het weer voorbij!
xje -
29 Maart 2010 - 13:35
Familie Brusse:
Hoi Jeff, wat maak jij ontzettend veel mee.hartstikke leuk om te lezen en zo alles mee te beleven,groetjes Kees,Anja ,nick ,fab en cornee -
01 April 2010 - 10:05
Edwin :
He Jeff
Ziet er super leuk uit en de verhalen die je maakt zijn ook heel leuk om te lezen. Wel interessant om daar stage te lopen merk ik. sorry voor mijn late reactie maar zijn aant verhuizen enzo en hebben geen internet. maar de koffieleutjes hebben hun plek al gekregen. De foto`s zien er echt super uit jo. gr aan de rest.
groeten Edwin -
02 April 2010 - 13:16
Connie:
Hee Jeffry,
Leuke foto's!!
Je durft wel met die beesten..
Have fun! -
02 April 2010 - 13:16
Connie:
Hee Jeffry,
Leuke foto's!!
Je durft wel met die beesten..
Have fun!